home envy: lac-brome

The les Jumelles project in southern Quebec took an existing ancestral home and created a space fitting a large, modern family. The original house was created entirely of stone in the early 19th century. The extension was designed by Pierre Thibault and Julie PiloteThese as a twin of the original.

Not identical by any means but scale guided the project, as the wish was to leave the footprint and foundation of the stone home intact. Mirroring the shape and size of the stone structure the project is clad in white cedar shingles. The bridge between the two structures creates a natural corridor and entryway into the home.

Les JumellesLes JumellesLes Jumelles Les Jumelles

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s